Feenikslintu

Feenikslintu

Feenikslintu on muinaisissa tarinoissa jälleensyntymisen symboli. Kauniit ja kultaiset höyhenet omaava lintu sytyttää kanelipuun oksista rakentamansa pesän tuleen ja palaa siinä samalla itsekin. Tuhkan keskeltä nousee uusi feenikslintu. Feeniksin kyyneleiden uskotaan parantavan, lintu nähdään auttajana. Lintu symboloi sielua. Ja niinhän elämässä usein käy, että uudistuneen ihmisen sielu alkaa soida, sädehtiä ja säkenöidä. Ihminen tuntee voimiensa vahvistuvan ja kokee elävänsä elämäänsä täysillä, löytää merkityksen ja tarkoituksen. Jotta näin voi tapahtua, on suostuttava luopumaan kauniista kanelipuupesästä, kullasta ja keltaisista höyhenistä. On lähdettävä henkisen kasvun matkalle, noustava siivilleen tuhkat pölisten.

Ole totta ihmisenä.

Kun glooria ja tittelit ympäriltäsi riisutaan, paljastuu todellinen sinä. Kuka olet? Mitä olet ihmisenä? Muista, että sinulla on mahdollisuus elää arvojasi todeksi jokaisessa kohtaamisessa. Lopulta arvosi, uskomuksesi ja asenteesi jäävät jäljelle – kaikissa olosuhteissa. Ne jäävät jäljelle jopa sellaisten olosuhteiden keskellä, joita et halunnut etkä voinut itse aktiivisesti valita.

Todenpuhujille ei ole sijaa kaikissa majataloissa. Tämän huomaat monta kertaa elämäsi matkan varrella. Ei totuutta aina haluta kuulla eikä ottaa vastaan. Toivon sinun opettelevan ymmärtämään ihmisten tarpeita ja pelkoja. Kohtaamasi torjunta johtuu useimmiten häpeästä, joka kalvaa toisen ihmisen sisintä. Hän on siskosi tai veljesi, yritä ymmärtää.

Totuus on henkisen kasvun päämäärä, rakkauden ohella. Avoimuudesta, rehellisyydestä ja vilpittömyydestä löydät sanat useimpiin tilanteisiin – kohteliaisuuteen ja empatiaan yhdistettynä. Läsnäolon avulla saat sanottua sanoittakin.

Älä häpeä itseäsi.

Sinulla ei ole tarvetta minkäänlaisiin kulisseihin tai näytelmiin. Henkisen kehityksen myötä kasvat ulos vanhasta maailmastasi, paljosta aiemmin opitusta. Uudistut ja haluat luopua aiemmista ajatusmalleistasi ja uskomuksistasi liittyivätpä ne sitten esimerkiksi ihmissuhteisiin, työhön, menestykseen, rahaan ja valtaan. Saatat luopua niistä tai tavoitella niitä lisää, mutta aiempaa kestävämmillä tavoilla.

Voi käydä myös niin, että kun sinä muutut ja menet kohti uutta, kaikki vanha ei seuraa enää mukanasi. Sinua saatetaan vastustaa. Uskalla ottaa paikkasi, tulla näkyväksi ja sanoa asiasi. Pikku hiljaa tunnet voimiesi vahvistuvan. Puristava tunne kurkussasi heltiää, saat oman äänesi takaisin ja se alkaa taas soida. Raskaat kahleet putoavat maahan. Tilalle tulee toimiva arki ja sen mukana toivo, ilo, kiitollisuus, kohtuullisuus ja merkityksen tunne.

Rakkaus on ydinkysymys.

Kaikessa. Rakkaus antaa nöyryyttä. Se saa tähdet tuikkimaan ja viulunkielet värisemään. Rakkaus kutsuu luokseen, lähelle. Se ei työnnä pois eikä jätä huomiotta. Rakkaus antaa vähästä paljon, joskus jopa kaiken. Pyyteetön rakkaus mullistaa maailmoja. Usein ponnistelet saadaksesi rakkautta ja hyväksyntää, mutta vaikka saisit osaksesi kuinka paljon tahansa rakkautta, paljastuu syvempi ongelma: et osaa ottaa sitä vastaan. Opettele ottamaan vastaan rakkautta.

Opiskele rakkautta hartaasti kuin se olisi tähtitiedettä ja tuhlaa sen tutkimiseen koko elämäsi. Melko paljon ihminen rakkaudesta ymmärtää jo syntymässä, mutta muutamia yllättäviä vastauksia saa myös vasta matkan varrella. Selvitä mitä todellinen rakkaus on. Kun löydät rakkautta, tuhlaa sitä. Perehdy rakkauden kaikkiin ilmenemismuotoihin.

Luota, vaikka sinut olisi joskus petetty.

Kun luotat itseesi enemmän, samassa suhteessa huomaat luottamuksen kasvavan kaikkialla. Luottaminen on vaikeaa, mutta se on balsamia vereslihalla olevalle iholle. Luottamus on tikki, joka sitoo vertavuotavan syvän haavan. Luottamus on suudelma, joka saa perhoset sekoamaan vatsanpohjassasi. Luottamus on parantava voima. Luota suruttomin sydämin, mutta ymmärrä samalla, että on täysin mahdollista, että matto vedetään vielä joskus uudelleen jalkojesi alta – tai sitten ei.

Ole itse luottamuksen arvoinen. Luottamus on kuin kristallilamppu: kun se kerran hajoaa sirpaleiksi lattiaan, on sitä vaikea korjata.

Luottamus on vahva side, jonka vain ihmisen heikkous voi katkaista.

Keskeneräisyys on kaunista.

Hyväksy ettet tiedä kaikkea, mutta haluat oppia tuntemaan itsesi. Henkisen kasvun ja kehittymisen matka on vaivalloinen, vaarallinen ja vastoinkäymisillä viitoitettu.

Hyväksyt, että pienikin muutos on lopulta sinulle paljon parempi vaihtoehto kuin entiseen jääminen tai muuttumattomuus. Opit, että et tarvitse juuri kenenkään lupaa yhtään mihinkään. Voit aina aloittaa alusta, vaikka sinulta olisi riistetty kaikki ulkoisesti. Saat unelmoida korkeuksiin. Unelmiesi toteuttamisen ei tarvitse olla kiiltokuvia ja siloteltua pintaa kuten jossain vaiheessa aloit jostain syystä uskoa. Epäonnistuminen kuuluu tarinaan. Feenikslintu nousee aina. Sallit kasvun itsellesi – joka ikinen päivä. Annat kaiken hyvän toteutua. Älä hämmenny, vaikka kävisi niin päin, että onnistuminen pelottaisi sinua jopa enemmän kuin epäonnistuminen. Aloita tänään. Anna mennä.

Lennä, Feeniks!

Anna sellaisen ihmisen tulla lähellesi, joka tietää miten jäätynyt kyynel sulatetaan, sillä häneltä ei puutu lämpöä ja elämänviisautta.

Anna sellaisen opettajan opettaa, joka unelmoi jäiden murtumisesta ja aaltojen välkehdinnästä, sillä hän innostaa sinua visioimaan. 

Anna sellaisen vieraan käydä, joka tietää miten seisova vesi saadaan villinä solisemaan, sillä hän rohkaisee sinua muutokseen.


Mandare-Editor-In-Chief

Comments are closed.