Ihana.

Ihana.

”Tämä on ihanaa,
Vaikka tekee kipeää, niin ei haittaa.
Ihanaa Leijonat, ihanaa!”
– A-tyyppi feat. Antero Mertaranta

Valitsin epähuomiossa edellä mainitun vanhan jääkiekkobiisin hakiessani Chisun biisiä ihana musiikkipalvelu Spotifysta. Mikä lie sattuma ollut, mutta kevään mittaan on tosiaan myös kiekkokisoja tiedossa! ”Hellurei, hellurei vääntö on hurjaa. Mahtava meininki”, kannustaa selostaja kuin hyvä johtaja konsanaan.

Nostalgista fiilistähän biisistä seurasi. Siinä on huimaa asennetta ja kuten sen sanoissakin viitataan, joskus kovassa pelissä kipu kuuluu asiaan.

Joskus työyhteisön asenteen haitallisuuteen havahtuminen aiheutttaa myös kipua. Mutta se kipu ei haittaa, sille voi tehdä jotakin.

Löytyykö bisneselämän leijonilta asennetta?

Asenne ilmenee tekemisenä tai tekemättä jättämisenä.

Olen tutkinut sekä käytännössä että tieteellistä kirjallisuutta lukemalla, mistä kaikesta asenteessa on kyse.

Pk-seudun kirjastoissa kirjoittamaani Asennejohtaja-kirjaa saa jonottaa 9 kk. Fasilitoimaan, valmentamaan ja puhumaan minut saa hieman nopeammin. Kirjan voi hankkia omaksi Kauppakamarikaupan verkkokaupasta jo tänään.

Asenteisiin ja tekemisiin voi vaikuttaa paljonkin, vaikka joskus tuntuisi että ei voi.

Osaavatko teidän esimiehenne asennejohtamisen perusteet?

Jos asenne on kunnossa, on sillä selviä etuja henkilöstön koko elämän kannalta, johon työ yhtenä olennaisena osana kuuluu:

  1. Liiallinen ja armoton itsensä ruoskiminen vähenee
  2. Luovuus alkaa kukkia ja ratkaisukeskeisyys lisääntyy
  3. Fokuksen kohdistaminen ja säilyttäminen on helpompaa
  4. Korkeampi energiataso on mahdollinen kaikissa tilanteissa
  5. Kokonaisvaltainen hyvinvointi työntekijän elämässä lisääntyy

Asennejohtajuus tarkoittaa myönteistä ja innostavaa roolia sekä vastuuta, jonka ihminen vapaaehtoisesti ja luontaisesti ottaa kantaakseen. Se on halua palvella ja johtaa joukkojaan visionäärisesti, energisoiden. Innostaminen tapahtuu paitsi olemusta myös vaikkapa tekemistä kuvaavien sanavalintojen pohjalta: me ”pystymme”, ”jaksamme”, ”uskallamme”, ”rohkenemme”, ”kykenemme”, ”teemme” ja ”menemme”.

Ja sitten vaan uskalletaan, mennään ja tehdään.

Se on ihanaa.

Asenne ratkaisee kohtaamisissa, yhteistyössä ja tulosten saavuttamisessa. Asenne toimii joko ihmisen puolesta tai häntä vastaan. Hyvällä asenteella herätetään luottamusta, jaksetaan tsempata viimeiset metrit ja synnytetään menestystarinoita.


Mandare-Editor-In-Chief

Comments are closed.