Asennejohtaja_MockUp

Asennejohtaja – arjen työkalut esimiehille

Mukana kirjassa ovat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen, vuorineuvos, pitkän uran elintarviketeollisuudessa tehnyt ja tuhansien ihmisten asenteen muuttanut Simo Palokangas, Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo, Talouselämän nimeämä Suomen vaikutusvaltaisin päättäjänainen 2013-2015, Hankenin Professor of Practice Anne Brunila, Bisnesnenkeli ja Vision+-kasvuyritysrahaston perustajaosakas Tero Ojanperä, viestintäalan ammattilainen, yrittäjä ja konsultti Terho Puustinen, Lidlin rakentaja Suomessa Antti Tiitola, monisarjayrittäjä ja Seedin toimitusjohtaja Marko Parkkinen, hallitusammattilainen ja juristi Kirsi Komi, SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala, johtaja Pertti Korhonen, hallitusammattilainen, kaupan konseptien ja brändien kokenut liiketoimintajohtaja, Aallon Executive in Residence –kunniatehtävässä toimiva Marina Vahtola, Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö, lääketieteen tohtori, eMBA Päivi Sillanaukee ja mentori, teologi, kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten. Lisäksi kirjassa on sporttisissa merkeissä katsaukset kahden yrittäjän toimintaan: Frisbeegolfin kansainvälistä kasvu- ja markkinointitarinaa raottaa Jussi Meresmaa ja johtajien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kannustaa Personal Trainer Tomi Kokko.


Kirja toimii mentorina

Kirja pureutui johtajuuden erittäin tärkeään elementtiin, asenteeseen. Koska johtajan oma asenne heijastuu työntekijöihin ja vaikuttaa myös heidän asenteisiinsa, kysymys on koko työelämään vaikuttavasta asiasta. Huhtalan mukaan hän on kirjoittanut tämän kirjan lukijalle mentoriksi. Tämä ajatus näkyy hyvin kirjassa. Kirja on niin mielenkiintoinen, että luin sen ensin kerralla nopeasti ja olen sen jälkeen palannut sen eri kohtiin reflektoiden samalla omaa toimintaani. Näin kirja todellakin toimii mentorina!

Kirjan rytmitys oli oikeaan osuva.  Oli antoisaa lukea välillä teoriapohjaista tietoa ja välillä haastatteluihin pohjautuvia kappaleita. Teoria ja käytäntö  tukevat kirjassa hyvin toisiaan ja syventävät asian käsittelyä. Suosittelen lämpimästi tätä erinomaista kirjaa jokaiselle johtajalle, samoin kuin kaikille muillekin työelämässä oleville ja sinne tuleville.

Liisa Hakala, Johtaja, Sosiaali- ja terveysministeriö

Mielenkiintoiset caset

Hienoa, että asenne ja sen merkitys on noussut ja nostettu esiin. Se kun ratkaisee niin johtamisessa kuin johdettavana olemisessa. Kirja oli loistava; täyttä asiaa, hyvin kirjoitettu ja joutuisalukuinen, mielenkiintoiset caset, teoria ja käytäntö kulkivat käsi kädessä. Pysäytti pohtimaan.

Irmeli Kalliosalmi, Kehittämispäällikkö, Markkinointi-Instituutti

Selkeitä työkaluja

Tehtäväni on valaa uskoa ja intoa jälleenmyyjiimme. Asennejohtaja-kirja lisäsi ymmärrystäni vaikuttaa vuorovaikutustilanteissa moninaisiin ennakkokäsityksiin ja asenteisiin. Ymmärtämisen kautta, tarjoamani tuki ja kannustaminen on yksillöllisempää ja sitä kautta vaikuttavampaa. Ruohonjuuritason vaikuttaminen, tunnemuotoilu, motivaation rakentaminen olivat ytimekkäästi ja tiivisti kuvattu kirjassa. Kirjan selkeät työkalut auttoivat tarkastelemaan objektiivisesti omaa toimintaa. Paitsi, että sain lisää ymmärrystä vaikuttaa toisten asenteisiin, sain myös ymmärrystä siitä miten omat asenteeni vaikuttavat toisiin. Kun ymmärtää mistä omat asenteet voivat johtua, on mahdollista hallita ja kehittää niitä.

Sini Himanen, Partner Account Manager, Visma Software Oy


Tilaa
täältä
Kauppakamarin
verkkokauppaan


Lue e-kirjana

Kirja on saatavilla myös Elisa Kirjassa ja Ellibsissä

Anna palautetta

Millaisia ajatuksia kirja ja sen tarinat herättivät?
Entäpä jos kirjoittaisit asenteesta oman työsi näkökulmasta Mandaren blogiin?
marjo@mandare.fi

 

MISTÄ IDEA KIRJAAN SYNTYI?

Esimiesten ja johtajien silmät syttyivät aina, kun keskustelimme asenteen merkityksestä.

Asenne ratkaisee kohtaamisissa, yhteistyössä ja tulosten saavuttamisessa. Hyvällä asenteella energisoidaan, herätetään luottamusta ja synnytetään menestystarinoita. Jaksetaan ne viimeiset metrit. Selviydytään vaikeista tilanteista. Kehitytään. Voitetaan.

Asenne on aina ihmisen oma henkilökohtainen valinta riippumatta ovatko asiat itsessään vaikeita vai helppoja. Työyhteisössä kollegoilla on suuri vaikutus toistensa asenteisiin. Asennejohtajuus on taitoa vaikuttaa asenteiden summaan.

Kirjaan on haastateltu poikkeuksellisen vaikuttava joukko asennejohtajuutta osoittaneita huippuammattilaisia ja -johtajia. Kirjan opit ja työkalut antavat uutta energiaa johtajuudessa kehittymiseen. Boostia positiiviseen kierteeseen!


Kuuntele Asennejohtaja-kirjan taustoista SoundCloudissa, haastattelijana Maarit Tiililä