Asenne on valinta inhimillisyydestä

Asenne on valinta inhimillisyydestä

Asenne on reaktio (englanniksi react) menneeseen, käsillä olevaan tai tulevaan asiaan. Toisaalta se on myös aktiivinen vastine (respond) suhteessa johonkin. Emme mielellämme tee passiivista päätöstä, vaan olemme asenteemme aktiivisia valitsijoita.

Tietoisuutemme ja kypsyytemme kasvaessa tulemme yhä tietoisemmaksi asenteemme ja suhtautumistapojemme hyödyllisyydestä tai haitallisuudesta.

Neurologi ja psykiatri Viktor E. Frankl on sanonut

Et voi valita olosuhteita, mutta voit valita miten suhtaudut olosuhteista huolimatta.

Vaikeimmankin olosuhteen keskellä, vakavassa sairaudessa ja menetyksessä, ihminen on oman pienen vaikutuspiirinsä isäntä. Valitsemalla suhtautumisen, elämänlaatu voi parantua, vaikka olosuhteet eivät olisi parhaat mahdolliset.

On niitäkin, jotka eivät enää nouse.

Jos jonkun ihmisen mieli on täysin rikki, ihminen tarvitsee hoitoa ja apua ammatti-ihmisiltä. Tällöin asenne ei ole valinta, mutta kukaan ei ole sanonut, että asenne olisi aina valinta. Terveillä ja eheilläkin ihmisillä asenne on välillä tiedostamaton. Asenne myös suojelee ihmistä, pitää yllä minäkäsitystä. Kuka olen? Mitä olen? Mitä valitsen?

Neuropsykiatrit puhuvat resilienssistä eli sielullisesta joustavuudesta niiden ihmisten kohdalla, jotka ovat kokeneet trauman. Paremman tarinan ja eheytymisen kautta ihminen voi valita uuden suhtautumisen, asenteen, tapahtuneisiin asioihin ja jatkaa elämässä eteenpäin olipa kyseessä sitten esimerkiksi läheisen menettäminen, sairaus, potkut tai avioero. Emme voi tietää, että milloin joku ei enää jaksa. Silloin yhteisönä valitsemme vastuun: Miten autamme heitä? Miten tuemme heitä?

Perheensä Auschwitzissä menettänyt psykiatri Boris Cyrulnik (Yle 9.2.2016): ”Trauma tekee ihmisestä erittäin herkän, mutta se ei ole sairaus.”

Ilman apua ei olisi Boriskaan selvinnyt. Hän on täysijärkinen järjettömyyksien jäljiltä. Tie on ollut vaikeimman kautta.

Joskus ihmiset suuttuvat, kun heille sanotaan, että asenne on valinta. He kieltävät asian. Osa ihmisistä on koko elämänsä ja työelämänsä suhteen marttyyriasenteella liikenteessä ja he hakevat helppoja selityksiä muista ihmisistä ja syyttävät ympäristöä mieluummin kuin havahtuvat omiin haitallisiin ajatuskulkuihinsa, joihin voisivat yrittää vaikuttaa.

Työelämässä on tärkeää, että johtajat työstävät omia asenteitaan. Heidän toiminnallaan on suuri vaikutus muiden asenteisiin. Itse asiassa kaikilla on vastuu omista asenteistaan – kollegoilla ja jokaisella työyhteisön jäsenellä. Tämä on itsensä johtamisen taitoa. Miten asenteeni pysyy hyvänä? Mitä voimme tehdä yhdessä? Miten pystyn rakentavampaan yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen muiden ihmisten kanssa?

Yllätettynä, paineistettuna ja spontaanisti asenteemme voi olla eri kuin mitä väitämme ollessamme esimerkiksi levollisessa tilassa. Välillä kenen tahansa ihmisen suhtautuminen asioihin voi mennä hetkellisesti negatiiviseksi jatkuvasti kerääntyvien vaikeuksien takia, mutta se ei tarkoita polttomerkkiä koko loppuiäksi. Aina selviää. Aina saa apua jostain.

Voi valita uudelleen. Uuden suunnan.

Valinta on siitä hyvä sana, että siinä ihminen ei ole olosuhteiden uhri vaan hän voi vielä olosuhteidenkin keskellä loppuun asti valita itsensä, sisimpänsä. Se on jotain ainutlaatuista, koska kukaan ei voi ottaa sitä sinulta koskaan pois. Mandelan vankilatarina on tästä todiste. Viktor Franklin keskitysleiritarina on tästä todiste. Sotiemme veteraanit ovat tästä todiste. Pekka Hyysalon tarina on todiste. Sauli Niinistön tarina on todiste. Sinun tarina on todiste. Sinäkin olet kiinnostava.

Olet mennyt eteenpäin, sinua on rakastettu.

Olet Ihminen. Vaikeita asioita voi tapahtua tulevaisuudessakin. Emme voi tietää. Yhtä lailla hyviäkin asioita tapahtuu. Emme voi tietää. Toivon kulttuurissa on helpompaa elää kuin epätoivon kulttuurissa.

Asenteita voi työstää esimerkiksi työläemävalmennuksella, coachingilla, mentoroinnilla tai keskustelulla ystävän, läheisen kanssa. Jos tunnet, että ongelma on syvempi, hae apua työterveyshuollon, terveyskeskuksen tai lääkärikeskuksen kautta.

Pyydä apua.

Haluatpa sitten parantaa huippusuoritustasi tai hoitaa traumaasi. Hae sitä oikeasta paikasta. Avunsaannin skaala on todella laaja ennaltaehkäisystä vuosia kestävään toipumiseen.

Harkinnan ja pohdinnan ollessa mahdollista, kriisin, muutoksen ja menetyksen jälkeen tilalle tulee uusi tarina ja ihminen todella huomaa, että asenne eli oma suhtautuminen on valinta. Valinta anteeksiannosta, luopumisesta ja omasta tulevaisuudesta.

Englanniksi asenne jaotellaan kahden sanan avulla: attitude ja mindset. Vastaavaa jaottelua englannin kielessä on johtamista kuvaavat leadership ja management. Samoin reaktiota kuvaat react ja respond. Meidän kieliperintömme ei ole vielä niin rikas kuin se on joissakin muissa kielissä.

Valintaan liittyy tunteita, ajatuksia ja uskomuksia. Uskommeko, että ihminen voi juosta viimeiset kilometrit paremmin kuin hän itsekään uskoisi? Valitsemmeko, että mitä traumaattisemmankin asian jälkeen on mahdollista eheytyä, löytää luottamus?

Voisinko jatkaa matkaani herkistyneenä, eheytyvänä ihmisenä?

Asenteeseen kytkeytyvät kiitollisuus ja onnellisuus sekä empatia, anteeksianto ja rakastaminen. Työelämässä asenteeseen liitetään myös energisyys, ratkaisukeskeisyys ja tuloksellisuus. Urheilussa periksiantamattomuus ja voittamisen tahto. Jos haetaan tsemppihenkeä, silloin asenne on tahdonvoimaa. Jos haetaan elämänfilosofista näkökulmaa, silloin asenne on toisten kunnioittaminen ja elämän varjeleminen. Joskus asenne on palkinnon hakemista eli sosiaaliseen ryhmään samaistumista ja siitä seuraavia etuja hakevia valintoja. Joskus se on valinta jämäkkyydestä ja lyhytsanaisuudesta tiukoissa neuvotteluissa.

Asenne on toivoa, luottamusta. Se on valinta yhteistyöstä. Asenne on hyvää ja kaunista, ihmisyyden syvää ydintä. Ihmisyyttä. Keskeneräisyyttä.

 

Viittaus: 9.2.2016 Yle, Nina Malmbergin artikkeli Boris Curylinkista ja resilienssistä


Mandare-Editor-In-Chief

Comments are closed.